Kääntykää

Karjalohjan kirkosta juhannuspäivänä televisioidussa jumalanpalveluksessa oli eräs kohta, joka jäi erityisesti mieleen. Kitaralla lauluja säestänyt mies käytti oman puheenvuoronsa. Hän oli tutkinut Raamattua ja miettinyt, että jos pitäisi tiivistää yhteen sanaan, mitä Jumala haluaisi sanoa kaikille ihmisille, se olisi: "Kääntykää". 

Tämä kolahti minulle. Näinhän se todella on. Meille pitää tietysti kertoa vähän muutakin: On olemassa Jumala, joka on valmis antamaan anteeksi kaikki pahat tekomme. Sitä varten on Jeesus, joka on sovittanut syntimme. Ja se, että emme pääse omin voimin eroon synnistä eikä elämämme koskaan tule täydelliseksi. Mutta siis: "kääntykää". Kun käännymme Jumalan puoleen ja haluamme hylätä synnin, tapahtuu se, mita Jumala tahtoo. Yksinkertaista.

Meille opetetaan ihan oikein, että kelpaamme Jumalalle uskon perusteella, kun uskomme Jeesukseen. Mutta sitä ei pidä ymmärtää niin, etteikö se tarkoittaisi muutosta asenteessa syntiin. Kun Jeesus aloitti julistustoimintansa, Hän ei sanonut pelkästään "uskokaa evankeliumi" vaan: "Tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi!" (Mark.1:14).

Kuinka loogista kristinusko onkaan - se vastaa juuri niihin tarpeisiin joita ihmiskunnalla on. Kääntymisen tarve on ilmeinen. Jumala ei jätä meitä kuitenkaan ilman apua tässä asiassa, vaan lupaa antaa meille Pyhän Hengen lahjan. Näin voimme saada voittojakin erilaisista siteistä, joita meillä on. Mutta Jumala on järjestänyt asian kuitenkin niin, että meihin jää aina inhimillinen vajavaisuus (todellakin!). Jeesus täyttää mitan puolestamme ja Hän on myös sovittanut kaikki menneet ja tulevat syntimme. Kääntymisen tarve, voimattomuus, syyllisyys,  epätäydellisyytemme - kaikkiin näihin on vastaus evankeliumissa. Ja lisäksi Jumala antaa elämäämme uuden hengellisen sisällön Pyhän Hengen lahjan ja Raamatun Sanan kautta. Saamme elävän yhteyden Jumalaan. Kristinusko on todellakin ainutlaatuinen. Kyse on todellisen Jumalan teoista ja meille antamasta sanomasta.


Kommentit